Skip to content

ETT ÅR UTAN SKOR

En familj på äventyr

Ett år utan skor

En gripande och annorlunda reseskildring

I en 30-fots segelbåt, och med lågt budget, seglar familjen ut i världen under 15 månader. Föräldrarna säger upp sina arbeten, barnen tas ur skolan och huset hyrs ut.

Men är det verkligen möjligt för en hel familj att leva för 10 000 kr/månad? Kan barn överleva utan internet? Glömmer vännerna dig när du är borta i över ett år? Hur får föräldrar vuxentid när de bor så nära sina barn? Ska man vara rädd när man är på en mörk gata på en annan kontinent?

\”Ett år utan skor\” är inte bara en seglingsbok – den är för alla som har en gnutta äventyr i blodet.

Få din egen kojplats ombord

\”Thomas och Margareta förstår hur de ska förmedla allvaret och den enorma glädjen som kan uppstå när man är ett med naturen och har överlämnat sig själv till dess öde\” skrev bokbloggare och bibliotekarie, Kristine Sofie Højen. Nu har du också chansen att få följa med ombord på segelbåten \”Anna Lisa\” på 12.000 roliga, spännande och ibland lite farliga sjömil.

Medierna hyllar boken

\"\"
\”Personligt, känslofyllt, dramatiskt och med mycket humor och överraskande detaljer\”

PÅ KRYSS

\"\"
\”Texterna är mycket personliga och ärligt skrivna vilket skapar en känsla av, att man faktiskt är med på ett litet hörn. Det blir högsta betyg.\”
SEARCH MAGAZINE

\"\"
\”Författarna skriver på ett lättsamt och underhållande sätt. Det är svårt att lägga ifrån sig boken.\”

DAGENSBÅTLIV.SE

Två perspektiv

\”Ett år utan skor\” hyllas för att vara en reseskildring som berättas ur två olika perspektiv.  Thomas Veber och Margareta Veber turas om att berätta om sina upplevelser, och de är inte alltid eniga om, vilket som är det positiva eller det negativa.

\”Jag ville skriva en feel good bok\”, förklarar Thomas Veber, \”men jag har också beskrivit fler av de mindre bra upplevelserna, för det är genom dem man utvecklas som människa.\”

”Vi såg många vackra öar, men det var människorna som vi mötte längs vägen, som gjorde mest intryck på oss\”, fortsätter Margareta Veber. \”Lokala familjer öppnade sina hem och vi bjöds på mat och såg hur livet är hos dem. Under 15 månader var vi \’främlingarna\’, och den gästfrihet vi möttes av, har vi även försökt att beskriva i boken”.

Ett år utan skor
Ett år utan skor

15 månader ombord på en liten båt

Familjen seglade genom Europas floder och kanaler till Medelhavet, ner längs Afrikas kust till Gran Canaria och vidare till de afrikanska öarna Kap Verde. Här ifrån var de isolerade i 17 dygn, när de seglade över Atlanten till Karibien.

En hel rad av både turistiga och autentiska öar blev besökta i Karibien innan familjen seglade tillbaka över Atlanten till Europa igen. En segling som var väldigt nära att sluta galet …

Vad säger folk som har läst \”Ett år utan skor\”?

\”Vilken fantastiskt fin bok! Stort tack för en personlig och fin skildring!\”
MARTIN

\”Ni skriver så bra. Tilltalande, familjeperspektiv och mycket intressant.\”
ELISABETH

\”Jag sträckläste boken – mycket bra skriven.\”
ULLA

Få 40% RABATT om du köper i dag

Läsarna och medierna har avkunnat sin dom: Det är en otrolig bok, och köper du \”Ett år utan skor\” direkt från förlaget, får du den nu för 175,- kr. Normalt kostar den 289,- så det är en rabatt på otroliga 40%

Använd rabattkoden MTVEBER i fältet \”rabattkupong\” i korgen när du handlar på www.oceandream.se – så får du 40% rabatt!

Vår resa är omtalad i bland annat

Ett år utan skor