Skip to content

Familjer på äventyr

Den häftigaste semesterfilmen på SVT

SVT-play-1a

Flera gånger under vår segling mot Karibien har vi haft ett tv-team med ombord på Anna Lisa. Ibland en producent, kameraman och ljudtekniker och ibland bara en producent och kameraman. De har filmat till programmet “Familjer på äventyr” som går på SVT i början av 2017.

Programmet följer fyra familjer som lämnar vardagen i Sverige för att följa sina drömmar. De har lämnat jobb och skolor, sålt huset och packat ihop allt för att åka iväg på sitt livs äventyr. Vi är “Entusiasterna” eller “Seglarna”.

film2

Det blir trångt på en 30-fots båt när vi ska vara så många ombord. Kameror, lampor, mikrofoner, stativ, laddare och annan teknisk utrustning. 60 kg teknik fick köras ut till båten i jollen.

Det är hårt att producera TV, och en hel dags filmande blir kanske bara till få minuter på skärmen. När film-teamet åkte hem, var vi helt slut. Men det var också väldigt roligt att få en insikt i en helt annan värld. Att få vara tillsammans i så många timmar med folk som brinner för det de gör: Att göra bra TV.

Vi är stolta över att SVT tycker att just vår resa är tillräckligt intressant att visa för knappt en miljon tittare varje tisdag, sex veckor i rad. När vi kommer hem, har vi den häftigaste semesterfilmen man kan drömma om.

Familjer på äventyr kan ses på SVT play.

barnen-och-petra-s