Skip to content

FAMILJER PÅ ÄVENTYR

Säsong 3

Familjen Veber tar segelbåten över Atlanten mot Karibien

Flera gånger under vår segling mot Karibien hade vi ett tv-team med ombord på Anna Lisa. De filmade till programmet “Familjer på äventyr” som gick på SVT i 2017.

Programmet följde fyra familjer som lämnade vardagen i Sverige för att följa sina drömmar. De lämnade jobb och skolor, sålde huset och packade ihop allt för att åka iväg på sina livs äventyr. Vi var “Entusiasterna” eller “Seglarna”.

Vi är stolta över att SVT tyckte att just vår resa var tillräckligt intressant att visa för knappt en miljon tittare varje tisdag, sex veckor i rad. När vi kom hem, hade vi den häftigaste semesterfilmen man kan drömma om.

Episod 1

Vem är vi egentligen och segling i Medelhavet.

Episod 2

Andra episoden av ”Familjer på äventyr” där vi förbereder vår långsegling hemma. Vad ska vi ha med? Hur har vi gjort med jobb och skola?

Vi går ner genom Europas floder och kanaler till Medelhavet och vidare till Spanien.

Episod 3

Vi seglar i Medelhavet och kommer ut i en storm på väg till Mallorca. Det ger en hel del tanker.

Hela resan går ut på att realisera drömmar. Är det tokigt att säga upp sitt jobb för att segla och skriva? Hur ska man kunna lyckas med det? Sen är sommarlovet slut och vi börjar hemskola Mathilda och Troels. Vi seglar till Gibraltar, vårt sista stopp i Medelhavet. Här börjar det bli trångt att bo en hel familj på en 30 fots segelbåt. Konflikterna börjar och barnen saknar sina kompisar hemma.

Episod 4

Vi lämnar Gibraltar och Europa och seglar mot Afrika. Marocko är fascinerande och vi försöker att köpa en flygande matta. Men hur går det med internet ombord på båten? Och blir konflikterna mindre för att vi kommit till ett nytt kontinent?

Episod 5

Tiden är inne till att lämna Marocko och fortsätta mod Kanarieöarna. Här får Mathilda en mycket uppskattat överraskning och vi planerar de långa, långa sträckorna vi nu ska till att segla ute på Atlanten.

Efter en veckas, i början hård, segling kommer vi till de afrikanska öarna Kap Verde. Här är det en utmaning att få fixat det som gick sönder på seglingen.

Episod 6

I Kap Verde är det svårt att få tag på vatten, men våra försök ger många trevliga upplevelser. Vi förbereder oss för att segla över Atlanten och kommer äntligen fram till vårt mål med resan: Tobago i Karibien.