Skip to content

Om Anna Lisa

Anna Lisa är en Allegro 30 (S-2). En långkölad koster byggd i 1984 och sjösatt 1986.

AnnaLisa

För att vara en 30 fots båt är Anna Lisa ganska stor. Vi brukar säga att hon är större på insidan än på utsidan. Det finns ett ordentligt pentry, sex kojplatser och en toalett.

Salong
Salong
Kabyss
Kabyss

image

Med sin långa köl är hon trygg och säker, men inget vi ställer upp i kappseglingar med. Vi  har en gång varit ute i en storm i Medelhavet. Det är inget vi vill göra om, men  Anna Lisa tog bra hand om oss.

Självförsörjande

En stor glädje vid att segla är friheten och att vara oberoende. Har vi bara fyllt vattentanken och kylen klarar vi oss hur länge som helst.

Även på seglatser hemma tycker vi att det är trevligt att vara självförsörjande. Med två 50w solpaneler och ett vindkraftverk är vi självförsörjande med ström och behöver i princip aldrig att koppla landström.

Kutterriggat

Med två försegel på var sin rulle har vi alltid ett segel som passar de aktuella vindarna. Hemma har vi en stor genua längst fram och en kryssfock på det inre förstaget. På långseglingar är kryssfocken bytt ut med en stormfock.

Att ha två försegel är även underbart på plattläns (och det är ju så vi föredrar att segla). Med genuan spirad på ena sidan och focken på den andra, behöver vi inget storsegel som kan vara farligt vid gippar.

Anna Lisa i Skanör
Anna Lisa i Skanör