Skip to content

ANKARLIV

Lär dig att ankra och få fler upplevelser med din båt

Den kompletta manualen till att på ett enkelt sätt få ännu fler upplevelser med din båt genom att ankra tryggt och säkert. Den är skriven med ett lätt och humoristiskt språk, och du kommer känna dig road under tiden du själv blir expert på ankring.

Läs mer om Ankarliv…

 

ETT ÅR UTAN SKOR

En familj på äventyr

En gripande och ovanlig reseskildring om en helt vanlig familj som kliver av vardagsstressen och förvandlar tillvaron till ett äventyr.

I Ett år utan skor – en familj på äventyr bryter familjen Veber upp från vardagen för att följa drömmen om ett äventyr till sjöss. Föräldrarna säger upp sig, barnen tas ur skolan och huset blir under 15 månader ersatt med en 30 fots segelbåt. Relationen testas, levnadsstandarden förändras och tvivlen sätter in.

Läs mer om Ett år utan skor …

 

Slusshandboken-3dcover-croppedSLUSSHANDBOKEN

Så slussar du till Medelhavet

Vill du ta genvägen till Medelhavet genom floderna? Korsa Sverige i båt? Ta på upptäcktsfärd på Norges, Skottlands eller Finlands kanaler?

Vilka kanaler finns det? Vilka certifikat ska man ha ombord? Hur gör man i automatiska slussar?

Slusshandboken hjälper dig att ta genvägarna i Norden eller hela vägen till Medelhavet.

Läs mer om Slusshandboken

 

SEGLA TILL MEDELHAVET

Tips till genvägen via Europas floder och kanaler

Hur lång tid tar det att segla till Medelhavet på Europas floder och kanaler? Vad kostar det? Vad krävs av båten? Vilken dokumentation, certifikater och intyg behöver du? Hur ska du göra med slussarna?

Få tips för långfärdssegling och alla de bästa tipsen för en enkel och smärtfri tur på floder och kanaler till Medelhavet.

Anmäl dig till Thomas’ nyhetsbrev, så får du e-boken skickat HELT KOSTNADSFRITT via e-post.

Är du osäker på om du vill registrera dig för nyhetsbrevet? Se 6 bra skäl att göra det här.