Kalldusch

Klockan 9.00 ringer klockan in till dagens första lektion i skeppsskolan. Det är fredag och det är den tredje dagen på höstterminen. Den första entusiasmen hos eleverna har lagt sig lite, men skeppsskolans lärare Margareta undervisar fortfarande med full entusiasm. Det smittar trots allt av sig på eleverna.

Mathilda skall skriva och Troels skall räkna. Båda barnen skall idag även ha gymnastik och därför kommer gymnastikläraren. Gymnastikläraren börjar med klassens pojkar och därefter blir det klassens flickors tur. De som skall sitta med sina böcker stannar i båten under tiden. Efter gymnastiken ingår det såklart dusch.

Bad-efter-gymnastik

Det var mina två första lektioner på skeppsskolan. Den andra lektionen blev lite mer proffessionell än den första, men det är väl med lärare som med allt annat: Ju mer erfarenhet man får desto bättre går det.