Måste vi äta idag med?

I mitt flöde på sociala medier kommer det bilder på desserter, bakverk, maträtter. Det gör att jag sitter här och tänker på de saker jag inte kan få just nu. Men så ibland när det dyker upp ett recept så kommer jag på att jag nog kan få ihop det här på Anna Lisa också, för mat äter vi ju ändå varje dag.

God morgon, på havet
God morgon, på havet
Det blir mat på havet med
Det blir mat på havet med

Vi gillar att ha båten väl bunkrad med mat och andra artiklar som kan behövas i vardagen. Innan vi lämnade Sverige och senare lämnade Kanarieöarna handlade vi rejält, så mycket att det inte gick att få ner fler saker i alla stuvfack. Det var därför lite förvånande när ett av barnen för någon dag sedan sa att mjölken var slut i kylskåpet och jag då som vanligt sa att de kunde ta fram en ny under styrbord koj. De tittade och svarade att mjölken var slut…
När jag nu lyfter på luckorna ner till stuvutrymmena kan jag konstatera att det inte bara är mjölken som är slut, de flesta sakerna är nästan eller helt slut. Krossade tomater har vi dock supermånga kvar av…

Storhandling
Storhandling

Vi äter ungefär samma saker som vi gör hemma, bara det att en del av ingredienserna är utbytt mot något annat. Ombord har vi ett gasolkök med två lågor och en ugn. Med lite planering så kan vi laga allt, utom läckra efterrätter som skall frysas. Det som begränsar annars är, precis som hemma, fantasin.

En vanlig frukost här kan varieras mellan följande
*Mackor och flingor
*Gröt
*Nybakade bullar
*Pannkakor med frukt
*Ägg och bacon

Lunch
*Pasta pesto, favorit som banrnen brukar ordna
*Pølsehorn, dansk tradition
*Rester

Några danska Pølsehorn
Några danska Pølsehorn

Middag
*Kyckling, lätt att få tag på här
*Fisk, Thomas skjuter på revet, eller vi fiskar när vi seglar
*Köttfärssås, lassange, tacos, kan vi trolla fram med Corned beef
*Paj, med grönskaker och skinka, skinka på burk
*Mm mm mm

Pasta sallad

Tacofredag

Idag behöver jag dock inte tänka på maten för den blir serverad hos SonSon där boksläppet för Slusshandboken skall hållas idag.

Pholourie, traditionell Tobago snacks
Pholourie, traditionell Tobago snacks