Äventyr i vardagen

äventyr-i-vardagen

Vem hade idag kunnat tro att det var Mathilda som inte ville sluta på skolan och sticka ut och segla i ett år? Idag är hon den som pushar mest för att vi ska segla igen. Mathilda, som precis har blivit 13, hittade verkligen sig själv på resan. Hon har fått den, för en tonåring, så konstiga egenskapen att hon har självförtroende och tar ansvar. Ansvar för sig själv, för sin skola och även för Anna Lisa.

Kanske är det därför det är Mathilda som alltid är med på äventyr och det behöver inte vara så komplicerat.

”Ska vi sova under öppen himmel ikväll?” frågade jag Mathilda förra veckan?

Det var ganska kallt, men klockan halv tio rullade vi ut liggunderlag och sovsäckar på gräset och sov under oktober himlens stjärnor. Väckarklockan ringde 07.00, och med röda kinder kunde vi gå in och äta frukost.

dav

Den här veckan gjorde vi det igen. Efter middagen byggde vi om vår Toyota Avensis combi till en husbil. Baksätet fälldes och vi rullade ut liggunderlag och sovsäckar igen – nu i bagageutrymmet på bilen.

Vi körde ut till en strand och parkerade mindre än 10 meter från vattnet. Den här gången var vi lite mer förberedda och hade te och en kvällskaka med oss. I månskenet satt vi och tittade över ett lugnt hav, drack te och mumsade på kakor. När vi blev trötta la vi oss till att sova i bilen.

På morgonen körde vi hem, duschade, åt frukost och gick till skolan och på jobbet.

Med dessa små, lite udda upplevelser får vi ett litet äventyr i vardagen. Det kräver nästan ingen förberedelse, vi kan göra det på vardagar och vi lever länge på den energin det ger.

Nu måste vi bara komma på vad vi ska göra nästa vecka …