Orosdagen

Mina tankar,

Kl 11.00, alla sover, vi är ute på havet och idag är det fin segling. Det blev dock sent innan vi sade God Natt igår men 11.00…

Det är då tanken slår mig, jag gav barnen åksjukemedicin i går kväll. Vi har fått ett tips, mot vår sjösjuka, och det har vi provat. Men hur länge kan de sova, andas de. Tankarna skenar och jag stänger för min pod för att gå ner och titta på dem, skaka dem, krama dem. De ligger helt stilla och jag kan inte se när de andas, jag sätter istället handen framför näsan och munnen på Mathilda. Jag skall komma helt nära innan jag kan känna hennes andning. Jag kollar Troels med och när jag kommer helt nära kan jag känna hans andning med.

Hur länge skall de få fortsätta sova? Har de verkligen blivit så påverkade av åksjukemedicinen?

Sovande hjärta
Sovande hjärta

Verkligheten,

11.30 går Thomas ner för att väcka dem. Nu kryper det fram att efter det att vi sa God Natt, i går, så satte barnen hörlurar på sina telefoner och sen såg de Youtube…Det fanns WI-FI i hamnen och på natten fungerade det utmärkt. 04.00 släcktes den sista lampan.

Barnen somnade igen och vi lät dem sova.
Dagens vinst blir INGEN sjösjuka, i dagens hamn finns inget WI-FI, hur kvällens sovande blir, står i stjärnorna skrivet.