Tack Medelhavet

Familjens äventyr i Medelhavet börjar närma sig sitt slut och här kommer en liten sammanfattning om vad detta fantastiska, härligt blåa hav bjudit oss på.

Vi har under våra 10 veckor här seglat ca 994 sjömil för att komma från nordösta Spanien till Gibraltar. Innan hela familjen var samlad på båten seglade Thomas 106 sjömil i Medelhavet från Frankrike till Spanien.
Havet har visat sig från sin finaste sida, blankt med de finaste solnedgångar och soluppgångar. Månen har följt oss på mörka nätter, ibland bara en lite stund innan den blodröd gått ner i horisonten igen. Hade jag inte sett att det var månen från början hade jag aldrig gissat på att det var månen vi såg i horisonten.
Havet har också visat sig från sin arga sida. Stora vågor, vitt rytande skum har susat förbi oss. Jag önskade innerligt att vi kunde sagt stop, men så fungerar det inte på havet.
Det bästa är att vi igår fick avsluta med en alldeles ”lagom” segling. I 6-7 m/s får vi en fin slör från Marbella till Gibraltar. Solen strålade och vi mötte många delfiner och framförallt var ingen sjösjuk, eller gnällig!

*Ankarliv      7 veckor
*Hamnliv      3 veckor

Ankarliv
Ankarliv
Ankarliv
Ankarliv

Vi har haft förmånen att få möta och se många olika djur på vår väg
*Klumpfisk
*Svärdfisk
*Rocka
*Flygfisk
*Delfiner
*Sköldpaddor
*Grindval
*Bläckfisk
*Sjöstjärna
*Mareld
*Många oidentifierade sorter

Søren hittar en bläcfisk
Søren hittar en bläcfisk
Sjöstjärna
Sjöstjärna
Delfinmöten
Delfinmöten
Mathilda strålar som solen
Mathilda strålar som solen
Mys Troels
Mys Troels
Kaptenerna
Kaptenerna

Nu har vi passerat fyren som heter Europa Point, massor av delfiner jagade en liten bit ifrån oss, Europa Point är det första man möter på sin väg in i Medelhavet, eller det sista man passerar på väg ut från Medelhavet.

Nästa gång vi seglar ger vi oss ut i ett nytt hav och mot en ny kontinent, en kontinent som ingen av oss varit i – Afrika.

The rock, Gibraltar
The rock, Gibraltar