Vecka 35, kontrastens vecka, ur barnens perspektiv

Mathilda och Troels på väg mot Afrika
Mathilda och Troels på väg mot Afrika

Vilken vecka vi haft! Allt har blivit annorlunda i vår värld, det ända som är sig likt är Anna Lisa och det känns tryggt och bra att ha henne att återvända till. Trots allt som har hänt så har vi haft lite skola med och när Troels övat på skrivuppgifter slogs jag av allt som barnen skall ta till sig och bearbeta. Här kommer först Troels skrivuppgift som skiftar från Skanör-Falsterbo, till upplevelsen i Tanger, Marocko.

Skolarbete av Troels,
Förr i världen gick det två vägar till Skanör Falsterbo från Ljunghusen, en längs norra delen av Näset och en längs södra delen av Näset. Så här skriver Troels om det.

Först gick det en väg till Falsterbo och en till Skanör. Men en dag så bestämde dom att man skulle göra en ny väg. Dom diskuterade om var den vägen skulle vara. Och då sa en bonde ”min sugga har precis skaffat barn så hon går den snabbaste vägen hem”. Också blev vägen skapad.

Upplevelser av Troels under v 35, samt text av Troels,
Vi gick ner för en smal gata. Vi kom till en stor plats, ormarna låg i en låda, det fanns 2 ormar. En av dem var en kobra, den andra vet jag inte vilken sort det var. De retade ormarna för att få dem att göra saker.

Svart Cobra
Svart Cobra

Mathilda skriver en sammanställning varje vecka, utifrån sina dagboksanteckningar. Denna gången skulle det vara som en saga, Det var en gång…

Det va en gång en flicka, som skulle segla i ett helt år ! Just nu var hon i Gibraltar.
Måndagen var bara en ganska vanlig dag, flickan och hennes familj var och handlade på Eroski, när dom kom tillbaka gjorde flickan och hennes bror skola. Jag kanske glömde att säga det men flickan heter Mathilda.
Tisdagen, skulle Mathilda och hennes familj se aporna och grottorna, dom fixade sig och hoppade in i taxin. Det var jätte läskigt för aporna hoppade överallt, och man skulle inte äta för då attackerar aporna en. Grottorna var också jätte coola!

Mamma-Barn
Mamma-Barn
The Cave
The Cave

Onsdagen skulle Mathilda och hennes familj segla till Marocko !!!! Direkt när dom kom utanför hamnen hoppade det jätte många delfiner, man blir så glad av delfiner ! Dom seglade i typ 6-7 timmar och sen var dom framme!

Möte utanför Gibraltar
Möte utanför Gibraltar
Lycka
Lycka

På kvällen bjöd vår guide oss på middag. Det var traditionell marockansk mat, kaklet, lamporna, stämningen allt var helt magiskt, Mathilda och hennes lillebror och mamma fick gratis henna tatueringar!!!
Torsdag, Mathilda vaknade och kände att det skulle bli en fantastisk dag ! Guiden visade runt dom. Dom kom till ett jätte fint hus där dom sålde mattor, lampor mm, där fick vi gå upp på taket och blev serverade traditionellt mynta te ☕️ sedan var dom på marknad i Medinan!

Vackert kakel, på väg till kryddmarknad
Vackert kakel, på väg till kryddmarknad

Hon hade haft en jätte bra vecka, du får höra om fredagen en annan dag 👍😌