Mathilda och Annika skriver om en galen vecka

Denna veckan har varit galen!

Mathilda: Jag kände mig ganska ledsen när vi satt på flygplatsen och väntade på Per som ska följa med oss och segla över Atlanten. Min största önskan var att någon av mina kompisar skulle komma. Efter samtalet igår med mina närmaste kompisar hade jag tappat hoppet, det var ju bara 10 dagar kvar tills vi ska segla till Cape Verde, det här var sista chansen.

Annika: Det var ganska pirrigt att sitta på flygplanet till Mathilda. Jag hade saknat henne jätte mycket. Mathilda visste ingenting och jag hade lurat henne ganska bra om att jag inte kunde träffa henne. När jag var på väg ut från flygplatsen såg  jag Margareta vinka, jag slängde alla mina väskor på marken och sprang fram till Mathilda som knappt såg mig. Jag trodde nästan inte mina ögon när vi sågs, det var galet.

Mathilda: jag tänkte lite på varför mamma ville att vi skulle göra svenska flaggor när Pär kommer från Danmark, men mamma sa att det var för att båten är svensk. Jag såg först inte Annika, jag hörde mamma skrika: ”Titta Mathilda, titta”. Jag tittade upp, WHAT drömmer jag? Vad händer? Det är inte sant!!!! Jag trodde verkligen att jag drömde. jag kastade mig runt hennes hals, jag var i chock, och jag grät,

Glad och chockad
Glad och chockad

”Jag trodde ALDRIG du skulle komma”  snyftade jag <3

Glädje som ingen kan ta miste på
Glädje som ingen kan ta miste på

Denna veckan har vi fått göra mycket tillsammans och vi är tacksamma för denna veckan. Annika har bott på båten med oss och har fått lära sig att det inte är lika lätt och glammigt som man kan tro. Eftersom man bara får se när det är som bäst och lyxigast på sociala medier. Här i Puerto Mogan har vi sett, shoppat, fotat, badat, ätit och gjort allt man kan göra på semester.

Mathilda och Annika i Porto Mogan
Mathilda och Annika i Porto Mogan

Men vi har även besökt många andra städer ,byar och berg, Man får inte heller glömma att det finns ett Gran Canaria  bakom alla turister, som vi också har besökt med hjälp av båt, bil och buss. Utan S/y Anna Lisa skulle vi inte få se Atlantens upplevelser där vi t.ex. fick se, valar större än båten, bada i 100 meters djup, snorkla, hoppa från båten in i ett turkost hav med färgglada fiskar.

Annika och Mathilda i jollen på släp efter Anna Lisa
Annika och Mathilda i jollen på släp efter Anna Lisa
Bästa vännerna
Bästa vännerna

Skrivet av Mathilda och Annika