Vad har det betytt för mig att segla till Caribien? Av Mathilda

Vad betyder det att segla till Caribien

Dag 16
-åååhhhhh, vi kommer aldrig komma fram, säger jag.

Jag är trött på att segla, jag är trött på att må illa, kan denna dumma skiten bara ta slut. Skillnaden från när vi seglar långa sträckor som till Cape Verde och Canarieöarna till denna gången är att min kropp vänjer sig inte, jag slutar inte må illa. Jag åt nästan inget, och jag kände mig sjuk, inte bara förkyld eller feber utan sjuk på riktigt!

Fast på morgonen när jag vaknade så var Tobago en timme framför oss!!!!!! Det luktade starkt av blomster affär, och det var den grönaste ö vi varit på, pelikaner flög, vattnet slog mot paradisets strand.

Paradisstranden
Paradisstranden

Jag var sååååå lycklig, tyvärr så fattar inte dom flesta kompisarna där hemma hur stort det är (BTW så ska jag ha på mig röda byxor när vi seglar in i Skanörs hamn, för det får man har när man har korsat Atlanten) jag känner mig sååå stolt. Caribien is the place to be!

Nu har vi varit på Tobago i en månad, och det känns lika mycket som mitt hem i Skanör!
Vi hade en vardag, det kändes naturligt att åka in till stranden och att köra min familj in i land, hälsa på alla, och veta var jag skulle hitta allt jag behövde i affärerna.

Det är oftast jag som kör
Det är oftast jag som kör

Alla dessa människor jag träffat här, god mat, klimatet, och kan vi ta en minut att prata om hur man hälsar, man tar sin knutna näve och slår till den andras näve och säger ”yo man”.
När man frågar någon t.e.x:

-Har du varit ute och fiska idag? Då säger dom också ”ya man”

Maurice pratar vi med varje dag
Maurice pratar vi med varje dag
Hello my girl säger Sonson varje dag
Hello my girl säger Sonson varje dag

Vi träffar våra seglar vänner som vi först träffade i Marocko sen på Cape Verde! Holländarna/Grutte grize som har en tjej på 12, en kille på 10 och en till tjej på 9, så är det sjukt kul när vi faktiskt gör allt tillsammans!

Igår var vi på tur med dom till t.ex. en choklad-fabrik, fast det kommer Troels skriva om. Det är första gången vi har fått seglar vänner som vi följts med, jag och den största tjejen Meike har till och med sovit över två gånger!

Kompisar
Kompisar
Glad Mathilda
På utflykt
Fika stop
Fika stop

Jag börjar till och med känna att jag vill segla genom Panama hem så att det tar 2 år till. Tänk att det var från att verkligen inte vilja segla till att segla vidare, jag älskar Caribien!
Mathilda delar kokosnöt

Paradiset
Paradiset