Var tar tiden vägen

När vi kommer till Grenada skall vi…

På väg mot Grenada
På väg mot Grenada

Allt som vi inte har kunnat ordna på Tobago har vi stora förhoppningar om att få ordna på Grenada. Det är huvudsakligen reparationer på Anna Lisa som skall fixas. På Atlanten gick ett av undervanten sönder, en kardel gick av och vi höll noga koll på just det undervantet, samt alla de andra. Två autopiloter har också gått sönder och vi har funderat länge och väl på hur vi skall ersätta dem.
Lösningen finns här på Grenada, men är väldigt dyr.
Priset för undervanten bedömer vi som rimlig och därför beställer vi fyra nya, det känns tryggt att alla byts ut och det är bra att veta att de är bytade samtidigt.

Det där med autopiloten är klurigare, kan vi få oss själva att beställa en så dyr sak, har vi undersökt tillräckligt noga.

Under tiden vi funderar på detta skall den vanliga vardagen också fungera, barnen skall få sin skolgång, mat skall handlas och inte minst lagas. Ön skall utforskas och vi skall få tid över till att bara njuta.

Grenada choklad

Tokiga utflyktsbarn
Tokiga utflyktsbarn

På något sätt får vi ihop det. Nya undervant är på plats. Autopiloten kan vi få köpa från Watski, billigare än den säljs här. Känner vi någon om skall resa till Karibien, som vill ta med en autopilot?

Mat har vi fått varje dag och flera gånger har vi stannat upp och tänkt över drömmen som vi lever i. Vi sitter i sittbrunnen på kvällen med bara t-shirt på och får beskåda en solnedgång som färgar himlen i orange, gul, röd och rosa. Himmlen exploderar tillslut för att när solen snabbt sjunkit under horisonten övergå i milda gula, blåa färger.

Magi
Magi

Vi får vakna upp tillsammans och bara vara tillsammans vi fyra. Vi får tid att leka med surfingbrädan, bara vi fyra. Vi kämpar tillsammans vidare med allt det som gör långseglarlivet besvärligt men också helt underbart.

Strandhäng
Strandhäng
Lyckliga barn
Lyckliga barn