Orimlig lyx

Senast jag tog ett bad i sötvatten var den 1 december. Det är tre och en halv månad sedan, strax innan vi seglade över Atlanten. Sedan dess har personlig hygien endast föregått i havsvatten.

Det är en stor lyx att kunna starta varje morgon med att dyka i havet. Jag saknar verkligen inte en dusch med färskvatten, men lyxen vi hade på St. Lucia var nästan överflödig.

Jag vill använda vår segling till ett karriär-skifte. Mitt mål är att kunna leva av att skriva när vi kommer hem. Därför använder jag också en hel del tid på detta och på att arbeta. Det kräver internet och arbetsro. Båda delar är något som kan vara svårt att hitta på en 30 fots segelbåt.

Skrivhörnan
Skrivhörnan

Lösningen denna gången var både enkel, billig och kul för alla ombord.
Capella Marigot Bay Resort är ett exklusivt hotell som många av oss bara kan drömma om att få komma till. Det kostar ungefär 7000:- kr pr natt. Många rum har en privat pool, och totalt finns det 43 pooler på hotellet. I priset ingår också ett väl fungerande wifi, som annars kan vara svårt att hitta i Karibien. Resortet har en egen brygga där super yachts ligger sida vid sida med 60+ fots katamaraner.

Capella Resort, Marigot Bay
Capella Resort, Marigot Bay
Vi och de andra stora båtarna
Vi och de andra stora båtarna

Det är inte något som passar för en långfärdsseglares budget. Om man inte har en liten båt. För 200:- natten har vi fått förtöja Anna Lisa här. Direkt från bryggan har vi fri tillgång till alla anläggningens utbud av pooler, barer, bad, gratis drinkar, rena handdukar och gym. Och fram för allt snabbt internet. Inte det sämsta stället att skriva, hålla Skype-möten och arbete.

Simmar till baren
Simmar till baren
Vi njuter, imorgon är det tillbaka till verkligheten igen :-)
Vi njuter, imorgon är det tillbaka till verkligheten igen 🙂