Kan du segla?

margareta-troels

”Kan du också segla?” frågar många Margareta. ”Eller lärde du dig när du träffade Thomas?”

Frågan är kanske inte så märklig med tanke på vem som mest står vid rodret vid in och utseglingar i våra hamnar. När segel- eller motorbåtar går in och ut är det vanligtvis mannen som styr. I Holland var det däremot mer blandat.

Varför är det så? Ingen har frågat mig om jag tar hand om barnen. Är det för att folk tar det för givet eller för att de tror att jag inte gör det?

Jag är starkare än Margareta. Det är därför mest jag som står på däck och bär av eller hoppar i land med förtöjningarna. Det är inte så mycket styrka som krävs för att kontrollera gasreglaget, så Margareta styr vanligtvis Anna Lisa. Vi vill båda två, men i svåra situationer är det klart bäst att Margareta styr.

Det var inte något hon lärde sig efter att vi träffades på St. Lucia för 16 år sedan. Det kunde hon redan.

Kan du också segla?