Mot Horisonten

Mot Horisonten

Antigua, april 2017:
”Får jag sitta här?” säger jag till de två gamla damerna som sitter vid ett bord och pustar. De har precis stängt sin bod där de har sålt second hand kläder för kyrkan. Den ena damen ler så att jag kan se att hon saknar alla sina framtänder. Hon pekar på bänken bredvid sig.

”Hur gick försäljningen idag?” Frågar jag.
”Not really bad.”

Jag ler eftersom det är vad alla säger på Antigua oavsett hur det gått: ”Not really bad.”

Nu undrar jag vad som hänt med damerna efter orkanen Irmas ilska. Eller familjen nere på stranden, som en söndag eftermiddag, bjöd mig på en drink under palmerna? Eller alla andra underbara människor som tar så väl emot oss långfärdsseglare? Undrar om de fortfarande har ett hus som kan skydda dem från regn och blåst? Undrar om de fortfarande säger ”not really bad”?

Jag har tänkt på hur man kan hjälpa de söta människorna som under vår resa har visat oss så mycket gästfrihet …

antigua

Mot Horisonten

Jag kontaktade ett antal långfärdsseglare och författare. Tillsammans skriver vi boken ”Mot Horisonten”, där öppnar vi skattkistan av spännande, inspirerande och fascinerande berättelser från de sju haven.

Hur är det att möta en storm i Medelhavet? Eller att runda Kap Horn i en liten segelbåt? Kan man segla över Atlanten med sina barn? Finns det gangsters i Karibien?

Alla bidrar utan betalning och vinsten från boken går till offren efter orkanen Irma i Västindien (på Mot Horisontens hemsida kan du se vem som bidrar – det är verkligen ett erfaret gäng!)

Vill du hjälpa till?
Boken är 100% ideell. Alla författare bidrar utan betalning, men det finns fortfarande kostnader för korrekturläsning, tryck, omslag, layout och marknadsföring. Känner du till ett företag som vill sponsra – så skicka dem den här länken. Finns det en plats i Stockholmsområdet som vill vara värd för boksläppet? Finns det någon som känner till en journalist? Eller vill du skriva om projektet på din egna blogg, Facebook, Instagram eller liknande?

I så fall finns det mycket mer information om Mot Horisonten på hemsidan. Du är också välkommen att kontakta mig på hej@thomasveber.se

Du gör en bra gärning – gå till Mot Horisontens hemsida och skriv upp dig till nyhetsbrevet.