Vi seglar norrut

Vi har haft en otroligt intensiv höst med vår bok ”Ett år utan skor”. Det har varit många, många föreläsningar på företag, bibliotek och föreningar – ibland upp till tre föreläsningar / vecka. Hösten bjöd på fyra båtmässor med fler föreläsningar, boksnack och bokförsäljning i Marstrand, Göteborg, Stockholm och Fredericia. Jag lyckades också avsluta mitt nya manuskriptet för en bok som handlar om ankring. Vi har även lagt en ny motor i ”Anna Lisa” och gjort en hel del andra förbättringar. Ja, det går faktiskt att bli stressad även om det bara är roliga saker man gör!

Och nu är vi äntligen på väg ut på en ny långsegling – eller en kort långsegling åtminstone – om en månad seglar vi norrut.

Förra gången jag var i Norge utforskade jag Telemarken på motorcykel, men nu är det Norges västkust och fjordar som vi är på väg till. Jag var oerhört imponerad av Norges höga, snötäckta berg och lugna sjöar när jag var där förra gången. Tänk att det finns så fantastisk natur precis runt hörnet? Det gäller att fånga alla äventyr som ligger nära till hands, och det ska vi göra i sommar.

När vi ändå är på väg till Norge, är Shetlandsöarna bara en omväg på ett par hundra sjömil. Det är nästan dumt att inte segla dit också, gå till puben, lyssna på musik och hitta avskilda ankarvikar. För andra gången ska vi hissa den brittiska gästflaggan under styrbords spridare på ”Anna Lisa”. Om vädret tillåter det.

Det ska vara en trevlig upplevelse att segla. Därför måste man alltid komma ihåg att lägga till ”om vädret tillåter” när man pratar om sina seglingsplaner. Om det blåser västlig kuling i några veckor kommer vi inte till Shetlandsöarna eller Norge. Men då vet jag att vi kan hitta andra bra ställen att segla till i så fall.

Vi ser fram emot denna sommaren – nu är det bara de sista förberedelserna som ska slutföras. Vad ska du hitta på i sommar?