Kulturpoängen trillar in

Vi lägger till i Wasahamnen, Stockholm, mycket centralt men ändå lugnt och stilla.
Insegling med Gröna Lund i bakgrundenVi hinner inte komma upp på hamnkontoret förrän vi kommit in på Museumet för friitidsbåtar samt några  kungliga båtar. I mitten ligger den stora fina båten som Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel åkte i efter sitt bröllop.
En som kan tänka sig vara prinsessaVi går förbi Wasamuseet och dit är det ingen kö så vi går in och vi alla fyra tycker att det är spännande och roligt, lite obehagligt tom när fimen om bärgningen visas.
Vi skall stanna en hel vecka så vi hinner med allt det där som vi så ofta har pratat om, jag och Mathilda har drömt om slottet och vi får vår mysiga dag tillsammans där.

När vi var på ”Saltkråkan” fick vi tipset om att gå till Nordiska Musseet, där skulle det finnas en ”lekstuga” för barnen, där barnen själva fick vara aktiva. Vilken hit! Inne i Lekstugan fanns en miljö från förr uppbyggd och man fick leka med och prova allt. Eftersom det var varmt ute var det inte många besökare, passade mig fin fint, det slutade med att vi stannade hela eftermiddagen, tills de stängde.

De gånger vi kopplar ström, blir det filmkvällar

När vi skall ta oss iväg berättar en dansk båt om att de tänker slussa in i Mälaren för att sen slussa ut vid Södertälje, på så sätt skulle man spara rätt mycket tid.Vi bestämde oss snabbt för att följa deras resväg. Vi slussade in vid 11.30 och sen var det bara att hoppas på att slussen vid Södertälje ville släppa ut oss igen.