Skåneresa

I årskurs 3 läser barnen om Skåne och det avslutas med en Skåneresa. Familjen Veber startar med en Skåneresa, så kan Troels få läsa in resten när vi är iväg. I strålande sol och med packad picknic ger vi oss av. Vi kör kustvägen från Falsterbo och österut. Det är så vackert, gula rapsfält på ena sidan och ett glittrande blå/grönt hav på andra sidan. Jag njuter och säger säkert 100 gånger till barnen att ”vi bor på det finaste stället man kan bo på.” Mathilda undrar hur det kan gå ihop, varför skall vi ut och resa i ett helt år, när vi har det så fint här hemma? Det finns så många fler fina platser, och det är en lyx att veta att vi har en sådan fin plats att komma hem till.

image

Första stoppet blir Smygehusfyr, Sveriges sydligaste plats. Det visar sig även att det är barnens mormors, mormors, mors, man, Olav Nodin, som tände denna fyren första gången och arbetade där som fyrvaktare.

image

Picknick daxs
Picknick daxs
58 stenar räknades in
58 stenar räknades in
Två rundor nerför den branta kanten hann Troels med
Två rundor nerför den branta kanten hann Troels med
Glass med Lianna och Charlotte som vi mötte i Kåseberga
Glass med Lianna och Charlotte som vi mötte i Kåseberga

Jag och barnen kör vidare mot Glimminghus, en gammal välbevarad borg från Medeltiden. Det här är verkligen något som tilltalar Troels. Han älskar historier och speciellt med mycket fakta. Så vi läste allt som stod och tanken är att Troels skall sätta ihop en bok om vår Skåneresa, så skickar vi den till skolan.

På väg upp i borgen
På väg upp i borgen

image

Efter en lång dag avslutar vi med middag på en uteservering, tänk att solen och värmen hittat hit. Vinterkläder skall tvättas och stuvas lååååångt bort.

Lyxtid med barnen
Lyxtid med barnen