KärleksminneFB- påminner mig om ett minne som jag delat, 6 okt, det var då din resa mot Väst Indien började för 16 år sedan. Den där resan som påverkat resten av mitt liv.Den 6 okt-2000 landar jag i Malaga, Kenneth Pettersson hämtar mig på flygplatsen och vi kör mot Marbella där hans båt, el Cordero ligger. Kenneth har under sommaren frågat mig om jag vill vara med honom och segla över hans båt till Väst Indien? Varför just jag? Han känner mig inte. Varför hoppar jag på detta? Jag känner honom inte, inte merän att jag vet vem han är från hamnen i Skanör och från Scouterna för det är där han håller till, när han inte seglar runt ute i världen.
Jag har seglat mycket med scouterna hemma, lärt mig, tagit alla certifikat, men att segla över Atlanten, det har jag ingen aning om hur det fungerar.
Vi kommer lyckligt fram till St Lucia och där väntar nästa överraskning i mitt liv. Där träffar jag singelkillen Thomas som annars är bosatt i Köpenhamn, när han då inte seglar över Atlanten.
Allt detta sitter jag nu och tänker på, när FB har påmint mig om dagens datum, under tiden som Anna Lisa guppar fram på Atlanten, mot GrandKanaria.