Välkommen Per, nu drar vi

Vi kanske borde dricka en kopp kaffe innan vi börjar handla, säger Thomas.

Nej, det kan du glömma, nu skall vi komma igång så blir det mat på IKEA sen, säger Margareta.

Du driver på oss bra idag, säger Per.

Vi skrattar och jag tänker att ja det är nog så som jag är. Nu har jag fokus på allt som skall hinnas med innan onsdag och i mitt huvud finns det en precis ordning om hur allt skall hinnas med. Kaffe paus innan handling finns inte med i min tidsplan.

Per hämtade vi i lördagskväll, på flygplatsen i Las Palmas. Per har tidigare varit ute och seglat i ett år med sin familj och vi känner Per väl. Thomas har intervjuat honom till sin bok Hold kæft og rejs, och historien om Per kommer med i den svenska boken som kommer ut under våren.

Välkommen Per
Välkommen Per

När vi låg på Graciosa så pratade Thomas med Per och vi erbjöd honom att segla med oss, det tog 14 timmar så var biljetten bokad och vi är så glada.

Tänk att få med en erfaren gast, som själv seglat med barn och som vi redan känner. Nu kan vi dela nattvakterna på tre och skulle någon bli sjuk så går världen inte under.

Thomas har tömt och går igenom allt i ett av facken i sittbrunnen
Thomas har tömt och går igenom allt i ett av facken i sittbrunnen

Båten är klar, den är packad med mat, vatten, disel och en glad besättning. Listor på var allt är stuvat är skrivna. Den sista säkerhetsutrusningen är köpt. Imorgon seglar vi mot Cape Verde, ön Sal, en sträcka på 800 distans som vi tror kommer ta ca en vecka, ge och ta några dagar.

Öl, chips och listor det var kvällens arbete
Öl, chips och listor det var kvällens arbete

Önska oss lycka till, så hörs vi när vi kommer till ett nytt land.

Atlantens besättning
Atlantens besättning