Ingen soffa-ingen pizza

Klockan skall ringa 7.00, den 1 januari 2017, men redan 6.30 hör vi en fisk som sprattlar på däcket. Sören har fångat fisk med fiskhåven och nu blir fisken rensad och läggs i kylskåpet. Sören fortsätter att snorkla och får se både rockor och sköldpaddor, inne på ankarplatsen. Tänk att dessa djur simmar precis under oss.

Sun Sun fixar allt i Pirates bay
Sun Sun fixar allt i Pirates bay

Vi har bokat in oss på en utflykt och vi ska bli hämtade kl 9.00. Inte förrän båten vi skall åka med ligger längs Anna Lisas sida får vi upp Troels. Han är så trött och är inte sugen på fler upplevelser. Men vem vill missa regnskogen? Vi går 10 meter in i regnskogen och tystnaden sluter sig runt oss. Träden är skyhöga, lövverken enorma och färgerna starka. Vi har fått reda på att om vi är tysta ökar chansen att få se fåglar och djur. Detta accepterar alla och det blir en tyst vandring längs den snåriga stigen.

gront

Bambu
Bambu

rottGuiden stannar och pekar på en färgsprakande fågel som sitter helt still i så lång tid att alla som vill hinner fotografera den, sen flyger den vidare in i regnskogen. Troels går lite före oss och rätt som det är kommer han springande tillbaka och viskar ”Jag såg en orm!” En liten röd orm ringlade sig över vägen. I ett hål gömmer sig en krabba och ovanför oss flyger en fladdermus.

Här bor jag
Här bor jag

Vi viskar om när vi var i regnskogsrummet på Akvariet i Stockholm, det var spännande då, men det här är på riktigt!
Miljön är som hämtad ut Jurrasic park filmerna.

Vi vandrar i över 1 timme och kommer fram till Golden fall, där vänder turen tillbaka, samma håll som vi kom. Nu går det mer uppför än nerför och det är då jag kommer i tankar om att det är inte så här vi brukar tillbringa 1 januari. Det brukar vara en mycket lugn dag på soffan, med film och pizza. Detta året blev det långvandring med egenfångad fisk till middag.

Syskonkärlek i regnskogen
Syskonkärlek i regnskogen
Tarzan Troels
Tarzan Troels
Familjen på Äventyr
Familjen på Äventyr

Vi önskar er alla en riktig God Fortsättning på 2017