Harpunjakt på revet

harpunsex

”Haha, nej den fångar du aldrig något med”, säger den lokala som limer inne på stranden. Han arbetar på en restaurang i Charlotteville, men morgnarna tillbringar han på stranden i Pirates Bay.

Vi lyssnar annars mycket på vad lokalbefolkningen säger. Det är de som vet bäst hur det är här, så det skulle vara respektlöst att inte lyssna. Men precis som folk sa att vi inte kunde hinna fram till Medelhavet på en månad, är jag av en annan tro nu.

Jag har gjort en harpun på stranden av en bit tunn bambu, två fiskekrokar och ett gummiband. Killen har noga följt arbetet, men nu skakar han på huvudet när Mathilda, Troels och jag seglar ut till revet i jollen med min hemmagjorda harpun ombord.

Vill du se om harpunen fungerar? I så fall är det en två minuters film här: