Håll min hand mamma

Vi ligger ankrade precis bredvid revet där snorkling är perfekt. runt båten finns det massor av fisk. Det kan vi se när vi står på däck, det blänker nere i vattnet från fiskar som simmar. Varje dag flyger stora fiskstim upp över ytan när de blir jagade av några större fiskar. Där nere i djupet simmar även rockor och sköldpaddor, någon har sett en valhaj här också.

Jag är lite kluven till det där med snorkling. Jag vill gärna se alla fina fiskar, på avstånd, de får inte komma för nära. Större djur ser jag helst på film 😉

Snorkel Mathilda
Snorkel Mathilda

Jag tar mig dock ut på snorkling och sist gjorde jag det tillsammans med Mathilda och Karin. Vi simmar iväg och redan efter en liten stund pekar Mathilda på en sköldpadda, den simmar nere längs botten och Mathilda är snabb på att simma efter den. Jag följer med en bit, sen tycker jag att jag ser något annat, en mörk skugga.
Vad var det nu Karin sa om den mörka skuggan som hon såg häromdagen…

Det är en jobbig känsla som tar tag i mig och det känns inte alls kul att vara här ute längre. Mathilda kallar och kallar
-Kom mamma, den är här!
-Nej, jag vill inte.
-Det är super coolt!

Efter en stund simmar Mathilda tillbaka till mig och förklarar:
-När jag snorklade med pappa första gången och tyckte det var otäckt så sa han att jag skulle hålla honom i handen. Det gjorde jag och nu är det inte alls obehagligt längre.
Kom och håll mig i handen nu så behöver du inte vara rädd.

Jag håller min 12-åriga dotter i handen och vi snorklar in över revet. Där finns gula fiskar, långa fiskar, runda fiskar och stora fiskar. Det är så coolt!

Längst ner på botten ligger en lång prickig fisk, den ligger alldeles stilla, ända tills en annan fisk kommer för nära, då går den till angrepp. Jag kan lova att vi tre som låg i ytan sprattlade och skrek till vid det plötsliga utfallet. Så tittade vi upp och skrattade med varandra.

Fiskstim
Fiskstim
Arga fisken bor också här
Arga fisken bor också här
Vi levde på revet
Vi levde på revet