Har ni tv ombord?

Är det en tv ni har där, frågar alla som kommer ombord. Vi har en liten skärm vid navigationsplatsen, men det är ingen tv. Skärmen är till för att ha elektroniska sjökort på. Där finns också musik och ljudsagor.
Barnen älskar att lyssna på ljudsagor när vi seglar. Över Atlanten blev det Doktor Proktor, De fem och Iqbal Faruk. Långa sagor som varar 3-5 timmar, perfekt när man har massor av tid.

Vad gör barnen annars när vi inte har tv och begränsat med internet?

Harry Potter frossa ombord på Anna Lisa
Harry Potter frossa ombord på Anna Lisa

De läser!!! Troels har läst alla 8 Harry Potter böckerna sedan vi lämnade Spanien. Till min stora fasa, för vad skall han nu läsa? Mathilda som inte tyckt om att läsa har också gett sig in på att läsa Harry Potter böckerna och nu har 2 böcker redan lästs ut.

I julklapp fick barnen vars ett sim kort med 15 gig datatrafik! Glädjen var total i en hel månad kan man använda det och det räknas noga varje dag hur mycket data trafik som gott åt. Resultatet är att efter 20 dagar finns halva mängden datatrafik kvar.

Dagens surfvågor
Dagens surfvågor
Vem behöver tv när omgivningen ser ut så här?!
Vem behöver tv när omgivningen ser ut så här?!