Ovissheten är det värsta

SE-frustration

Det bästa sättet för mig att övervinna rädsla och frustration är bildligt talat att flytta mig från baksätet till framsätet. Att ta kontroll över situationen.

Min största rädsla på denna resan har varit att någon skulle ramla överbord i dåligt väder. Risken för att vi inte kommer att hitta personen igen i de stora vågorna är stor. Men i stället för att låta rädslan styra, har jag tagit kontroll över den. Vi har pratat mycket om vad vi ska göra för att undvika man-överbord situationer. Vi har även pratat mycket om vad alla ombord ska göra om det ändå händer. Dessutom har vi köpt utrustning som räddningsbojar och säkerhetslinor.

Det värsta är osäkerhet. Tänk om … Vad händer om … Angående man överbord är vi inte längre oroliga ombord på Anna Lisa, eftersom vi vet vad alla ska göra om det händer.

motor

Nu har vi ett problem med motorns cirkulationspump. Det innebär att vi just nu inte kan segla över Biscayabukten och fortsatt hem. Jag kan reparera det själv, men behöver några reservdelar. De har skickats till oss hemifrån, och vi vet att de är i Spanien. Men var? Den frustration över att inte veta när vi får dem gnager på hela familjen. Vi har redan missat ett väderfönster över Biscayabukten. Just nu finns det ett till, men vädret håller inte för evigt.

Ska vi beställa andra delar lokalt? Reservdelarna kostar cirka 10.000, – kr, så det är inget vi bara gör. Men hamnavgifterna kostar också pengar för varje dag vi väntar. Hur vänder man frustrationen över post som inter kommer till att vara den som sitter bakom ratten igen?

MogT

Lösningen för oss var ganska enkel: Vi sätter oss bokstavligt bakom ratten. Vi accepterar situationen och att vi inte kan göra något åt den. Så vi hyr en bil och kör in i Galiciens gröna och böljande landskap. Vi hittar en liten stuga på Airbnb och vänder situationen till att det blir en upplevelse.

Vår värd på AirBnb
AirBnb är ett trevligt sätt att bo på.

Dag två på vår road trip ringer telefonen: ”Vi har ett paket här nu”, säger den spanska rösten. Vi vänder bilen, nu är jag redo att få olja på fingrarna.

Jubel när grejerna är framme
Jubel när grejerna är framme

familie-selfie

galicien

Visste du att det finns vilda hästar i Spanien?
Visste du att det finns vilda hästar i Spanien?