Olika storlekar

Vi kommer släntrande ner för bryggan, värmen har slagit till med full kraft och idag har vi haft över 30 grader. I båten är det behagliga 32.
I morse var det inte många fler än vi som låg kvar men nu har det ankommit nya båtar och Thomas säger till mig, ”ser du vad det är för båt som ligger där?” Jag vänder mig om och där ligger en Albin Viggen.

Viggen bredvid Anna Lisa
Viggen bredvid Anna Lisa

Jag har sedan jag var 8 år seglat Albin Viggen med Sjöscouterna i Skanör Falsterbo och jag bara älskade det. Jag älskade att lära mig få full kontroll över båten, vi seglade in och ut ur hamnar och båten höll för allt, för det mesta. Det var mycket motsträvigt som jag övergav seglingen i Viggen för att ta steget upp till de större båtarna där det också skulle köras motor, jag hatade det och var mycket nöjd med att hålla mig till vice skepparrollen. Men ledarna visste när det var dags att pusha lite extra och till slut fick jag samlat ihop alla de certifikat man kunde få och det är jag evigt tacksam för idag.

Men jag har Albin Viggen och alla de som jag seglat med att tacka för mitt seglingsintresse. Och inte minst är det ju så att våra närmsta kompisar, ja de kommer ju från seglartiden med Sjöscouterna.

Margareta i sin favorit båt :-)
Margareta i sin favorit båt 🙂

I den här Viggen som nu ligger bredvid Anna Lisa är det en medelåldersman som ska segla till Kanarieöarna, han är minst lika lång som Thomas och jag kan bara föreställa mig hur trångt han har det. Som det bör sig så hänger det kläder på tork lite varstans.

Men för att kontrasten ska bli extra stor så ligger det en gigantisk katamaran vid andra bryggan och det som vi spekulerar över när vi ser den är inte hur trångt de har det utan hur de över överhuvudtaget kommer ombord 🙂

Hur kommer de ombord?
Hur kommer de ombord?