Ska vi, ska vi inte?

Vi kan inte spåra vårt paket med reservdelar. Den möjligheten slutade när paktet lämnade Sverige, under fredagen. Men Posten Nord har väl ett gott rykte 😉 I övrigt var det den dagen vi hoppades på att paketet skulle vara hos oss. Vi tog ett beslut utifrån vissa förutsättningar, nu är de förutsättningarna ändrade. Jag har en gnagande känsla av att vi kommer få vänta i flera veckor på det där paketet och att det som skulle bli en smart och billigare lösning istället kommer kosta oss mer, än tänkt, i form av bla hamnavgift.

Jag är inne på att vi ska beställa en helt ny pump och se till att komma vidare. Men ska vi verkligen lägga så mycket pengar på en motor som är 30 år gammal? Här vill de ha 9000 kr för pumpen. Vi ska bestämma oss till imorgon för då är butikerna öppna igen. Frustrationen är på topp.

Någon Volvo Penta förhandlare som vill sponsra oss 🙂

Farmor och Mathilda på utflykt
Farmor och Mathilda på utflykt

Men när vi nu visste att vi var fast här så kunde vi inte tacka nej till besök från den dansk/spanska familjen. De kom i torsdags och det har varit härligt att se de glada barnen återförenas med både farmor och farfar och med sina kusiner. Barnen var rätt snabba på att flytta in på hotellet och tillsammans kunde vi njuta av goda middagar och utflykter.

Stolta kusiner fick prova polismotorcykeln
Stolta kusiner fick prova polismotorcykeln

Nu har de åkt igen och de har de flesta båtarna i hamnen också för igår kom den första dagen med bra seglingsväder. Såklart har det också kommit nya båtar och en av dem är svensk. Vi mötte Sören och Eivor i Gibraltar förra året när filmteamet var hos oss. Sören och Eivor frågade nyfiket vad det var som hände men det fick vi ju inte säga. De hade en liten teori om att det var ”På Kryss” som var och hälsade på. (Det hade kanske varit något Linda Hammarberg)

Flash back till Gibraltar
Flash back till Gibraltar

Nu är vi bjudna på kaffe hos Sören och Eivor idag och nu finns det inga hemligheter, nu ska det snackas motorproblem 😉

Akvariebesök med massor av fakta vilket passar vår Troels perfekt
Akvariebesök med massor av fakta vilket passar vår Troels perfekt

Akvarie 2

Höjdpunkten, haj!
Höjdpunkten, haj!
Älskade farmor med sina flickor
Älskade farmor med sina flickor