Förslag på julklappar

Julklappar

Jag har alltid otroligt svårt att komma på både vad jag själv ska önska mig i julklapp och vad jag ska ge bort. Känner du också igen dig i det? Då kommer här några förslag på något som du antingen kan önska dig eller ge bort till någon som älskar äventyr och segling:

 

Runt 100:- kr

Julegave Gæsteflag (2)

Ett drömland
Finns det ett speciellt drömland? Är det Grekland? Kroatiens skärgård? En spansk strand? Varför inte köpa en gästflagga till precis det landet – som en fysisk manifestation av drömmen?

Gästflaggspaket hos Ocean Dream …

 


 

l_strumpor_SE

Kaptensstrumpor
Lite nördigt men, strumpor som gör det lätt att navigera.

Se strumporna hos Watski …

 


 

Under 300:- kr

Jul Ett år utan skor (1)

Lägg ett äventyr under julgranen
“Ett år utan skor” är en gripande och annorlunda resebeskrivning om en helt vanlig familj (min egen),  som hoppar av vardagens ekorrhjul och förvandlar tillvaron till ett äventyr.

Läs mer om boken hos Ocean Dream

 


 

Jul EUROPAS KANALER

Planera äventyret hemma vid köksbordet
Där är inte något som kan nära drömmarna som ett kort. “European Waterways” är två översiktskort och en bok över samtliga Europas floder och kanaler. Med detta kan man planera sin kanalfärd hemma vid köksbordet.

Läs mer om kortet hos Ocean Dream

 


 

Runt 1000:- kr

Langturssejler-drømmer du (2)

Långseglardrömmer du?
Ankring, utrustning, tidvatten, nödvändiga dokument och certifikat, väder och havssegling är bara några av de ämnen vi kommer in på under seminariet.

En upplevelse som kommer fortsätta stråla mycket längre tid efter det att julgranen är släckt. En inspirerande och lärorik dag tillsammans med andra långtursseglare. Det är den 16.e november i Stockholm – varför inte få en kick-start på din egna segling och ge bort det som en julklapp?

Läs mer om “Långtursseglardrömmer du?” här på vår hemsida

 


 

Till båten

Parasailor

Segla spinnaker utan spinnakerbom!
Vingen i seglet håller uppe seglet i mycket lätt vind. Mindre krängning vid byig vind – mera drag vid lätt vind. Lätt att hissa – lätt att hantera – lätt att gippa utan spinnakerbom.

På båtutställningen i Düsseldorf kan du träffa experterna som utvecklat Parasailor och du kan provhissa med den specialutvecklade ”Snuffer”. När du beställer din Parasailor senast 27 januari ingår en Cruising Bag och fri leverans till Lange Maritime’s Yacht Center på Orust.

Läs mer om Parasailor hos Lange Maritime …