2200 sjömil är en lång väg

Seglen är botten revade, och seglarkläder är på. Medelhavet är inte alls så lockande blått, som det var för bara några timmar sedan. Kulingen får ibland en våg till att slå in över fördäcket. När vattnet runnit av, sitter det ett tjockt lager salt kvar.

Vi är trötta, och det är faktiskt inte så kul. Niels och Kim har kopplat från autopiloten och sitter med sina livlinor kopplade och styr. De kan, trots motvinden, de stora vågorna och de små seglen, att hålla en fart på 7-8 knop.

Jag är imponerad över hur bra vår “nya” Bavaria 36 klarar havet, vinden och oss. Det är inget som knakar, det kommer inte in vatten i båten och vi kan sova på natten, även om det ibland kommer ett högt brak, när fören slår i en våg.

När kulingen till slut dör ut och vi blir tvungna att starta motorn blir havet åter så fantastiskt blått igen, som det bara kan vara i Medelhavet. Vi har helt glömt, att vi natten innan var våta och trötta.

Vi dricker kaffe, lyssnar på musik, berättar rövarhistorier och njuter av livet! Under tiden ser Anna Lisa till att vi avverkar sjömil efter sjömil för att komma lite närmare hem.

Normalt sett planerar vi inte efter att segla i motvind, men det är långt väg mellan Mallorca till Skanör. 2200 sjömil seglas inte på en eftermiddag, och det ska tas hänsyn till mycket. Vi tar en dag med dåligt väder, för att senare hinna med ett väderfönster som kommer hjälpa oss från ännu sämre väder.

Hälsningar från Cartagena

PASSA PÅ! Vi behöver göra plats till nya böcker.
Missa inte erbjudandet att köpa ”Ett år utan skor” för endast 79 kr 🙂
Det är en perfekt sommarpresent eller en bra bok att ställa i skeppsbiblioteket.
Erbjudandet gäller under hela tiden som Thomas seglar nya Anna Lisa till Skanör
https://oceandream.se/shop/ett-ar-utan-skor/