Sjösättning

Så var det gjort, AnnaLisa är sjösatt. Ett rätt stort och vesäntligt steg mot att bli färdiga för avsegling mot Medelhavet, 1 maj. I lördags bar vi ut alla (ja många) av AnnaLisas tillhörigheter, igår fick vi hjälp av vår vän Johan med att ta av tältet och stativet från AnnaLisa. Ankarkättingen blev bytad så nu finns det 50 m kätting som är märkt var tionde meter, på det sättet kan vi hålla reda på hur många meter vi har ute, när vi ankrar.

Idag, kl 8.00 kom Jörgen Larsson med sin stora lastbil. Vi känner Jörgen sedan innan och det är han som lyfter både i och upp till oss. Han lyfter många båtar och han har full koll på AnnaLisa, 5 ton, som hänger helt onaturligt uppe i luften 😉 

Förra veckan drömde jag helt tokigt att något i lyftet gick fel, en dator låste sig och AnnaLisa svävade iväg bort över himlen…Jörgen skulle bara få koll på datorn och sen fånga in kran och AnnaLisa igen… Det var bara en dröm och vi skrattade gott åt det idag.

  
  
  
Bilderna är inte från idag, men det såg precis likadant ut idag