Surfa till Mallorca

När vi glider ut från vår ankarvik i Spanien för att segla de 160 sm till Mallorca, är jag glad att de har lovat lagom med vind, 8-10 m/s.

Vi lämnar de vilda bergssidorna vid Cadaqués för full genua och stor. I 8 m/s surfar vi på vågorna och havet är mer blått än blått. Vi hade beräknat att seglatsen skulle ta 30+ timmar, men GPS’en talar om för oss, att det går fortare.

Det var inte planerat, att det skulle vara 22 m/s i byarna, och när både genua och storsegel är ersatte av en pytteliten stormfock surfar vi fortfarande i hastigheter upp till 9 knop. Troels blir sjösjuk, men sover som tur är hela natten.

Anna Lisa visar sig från sin bästa sida. När en bergsvägg av vatten kommer bakifrån och försöker ändra vår kurs från Mallorca till Italien, skakar hon snabbt vattnet av sig och pekar nosen mot Alcúdias sandstränder igen.

Vill du hänga med och se hur vi hade det?

PS: Det är Troels som har gjort den coola avslutningen. DS