Mötet med en delfin

Vi lämnar Alcudia för motor strax efter lunch. Himlen är blå, solen värmer och havet har en fantastisk blå färg. 

Där är inte mycket vind så vi kör motor men har storen uppe för att skapa lite mer stabil gång. 

Jag sitter och styr, parerar vågor och låter tankarna vandra. Rätt som det är kommer något brun-grått upp snett framför oss. För en tiondelssekund ser det ut som ett skär, en liten liten stenö som ligger i vattenkanten, och det hugger till i magen. Det kan väl inte stämma, här är över 40 meter djupt och inga stenar i vattnet som mitt huvud vill få det till. 

Och nej, min stenö har en fena på ryggen och försvinner ner i havet igen. Jag ropar till de andra, titta, titta!!! Delfinen visar sig en gång till, snett bakom AnnaLisa, och oj så glada vi blev, ja vi som såg den alltså 🙂 

Vår egen delfin som simmar runt AnnaLisa varje dag