Semester i Cala Arsenau

En tidig, hyfsad tidig, morgon lämnar vi Porto Colon, det är vindstilla och redan över 25 grader. Barnen sover, Thomas släpper förföjningen och jag styr ut ur hamnen. Här finns gått om små ankarvikar, Cala, längs kusten och vi skall inte så långt. Vi ser en katamaran som är på väg ut, det bör tyda på att det finns en plats till oss. 

Vi troklar oss längst in i ett hörn, släpper ankaret i fören och ror in med en tamp från aktern, till land. I denna Calan finns det inte plats till att snurra runt. Längst in i Calan ligger den lilla sandstranden, med massor av turister på. Men i vår hörna av Calan finns bara AnnaLisa, klart vatten, små grottor och massor av sol. 

Första dagen går åt att arbeta på båten, polera rostfritt, plasta en åra, göra rent propellern mm. Vi bestämmer ju själv vår tid nu och vi bestämmer att vi behöver lite semester så vi ligger kvar och badar i dagarna två. 

Thomas avslutar förtöjningen i land
Bad Mathilda nr 1
Troels kör linbanan in till land
Barnen har kvällsläger på fördäck, ca 24 grader varmt kl 22