Kalas-dag i Rabat

Vi står vid övergångsstället, det har blivit mörkt men här är full aktivitet. Bilar snirklar fram, gatlyktorna lyser, längst bort på himlen finns det några rosa strimmor kvar. Det är fortfarande varmt och vi skall korsa gatan.

Vi har tillbringat hela eftermiddagen och kvällen i Rabats Medina. Direkt när vi går innanför stadens gamla bymur möts vi av försäljare. Gatan är kantad av små butiker och i mitten av den trånga gatan står små bord eller ligger det filtar som det säljs fler saker på. Det är trångt, men vi skiljer oss rätt mycket från mängden så det är lätt att se och hålla reda på oss. Efter ett tag blir gatan lite bredare, vi har kommit till den del där de säljer bl.a. mattor, tyger och hantverk. Oftast utförs hantverket direkt i butiken och det är imponerande att stå och titta på.
Alla vi möter är så snälla och omtänksamma.

Det blir grönt för oss vid övergångsstället, vi håller vars ett barn i handen, och vi springer över gatan. Vi springer inte rakt fram på ett fritt övergångsställe, utan sick sackar fram mellan bilar som jag innerligt hoppas har noterat att de har rött.

Vi kommer över och alla skrattar, vi klarade det!

Så många skor
Så många skor

snickeri

Det var en härlig födelsedag!
Det var en härlig födelsedag!