Mallorca vs Mallorca

– Där borta är Mallorca!
– Det där är inte Mallorca.
– Jo det är det.

Det var en stor sten ö mitt ute i Medelhavet. Mallorca är ju vita stränder med ljusblått hav, som jag har sett på alla bilder. Det var inte en stor sten klump.
När jag kom upp och tittade mig omkring hade vi ankrat och låg i Alcudia. När jag tittade åt ena hållet var det stora kranar och byggplats, och åt andra hållet en strand men den såg inte ut som jag hade tänkt mig (det blev inte bättre av att det var lite gråmulet också).

Steniga Mallorca
Steniga Mallorca
Rika Mallorca
Rika Mallorca

Veckorna på Mallorca.
Jag hade fixat mig för när det var så många rika turister där ville jag också passa in. Vi möts av ett strand- cafe, jag tänkte chek. Nu var jag på riktiga Mallorca. Turist affärer överallt, strand barer, restauranger, små vithåriga flickor som får flätor.

Efter hand när vi hade seglat runt på olika ställen tycker jag bäst om vår egna lilla ankarbukt med fantastiskt vatten (min svag punkt är fint vatten) flera kilometer från livet i staden och alla turister. Det finns bara vi och så klart några små motorbåtar som bara är där några timmar på dagen.

Fantastiskt fina Deya
Fantastiskt fina Deya
Mathilda i Deya
Mathilda i Deya

Jag älskar Mallorca fast inte det Mallorca som du tror.

Nu i efterhand fattar jag att alla bilder jag har sett är inte äkta Mallorca, bilder man ser på tex instagram är redigerade och det ser inte ut som på bilderna i verkligheten.
Om man är uppe i bergen är det mycket kallare än nere i dalarna, och den där ”stenklumpen” är faktiskt väldigt cool och fin! Så Mallorca har många sidor.

Om ni vill så kan jag göra en text om Canariöarna VS Canariöarna. Ni får gärna kommentera så blir jag jätte glad<3
Kramisar Mathilda

Mathilda på havet
Mathilda på havet