Lufta Anna Lisa, och oss själva

Vi släpper våra förtöjningar i Puerto Rico och glider långsamt ut ur hamnen. Vi har legat här i två nätter eftersom det skulle blåsa västliga vindar, då är inte ankringen så säker och bekväm i Arguineguin.
Precis när vi är förbi hamnkontoret så säger Mathilda ”Har ni lämnat tillbaka toalettnyckeln?” Såklart har vi inte det och vi vill ju gärna få våra 30 eur. tillbaka. Så in igen, Thomas hoppar iland och vi får våra pengar och Thomas ombord igen.

Blått, blått, blått
Blått, blått, blått

Vi har egentligen inga planer för dagen mer än att vi vill vara på havet, vi har legat still länge nu och det är skönt att få känna havet, vinden och solen tillsammans med Anna Lisa. Vi vet att delfiner och sköldpaddor håller till precis utanför kusten och vi går en bit rakt ut i Atlanten för att försöka få syn på dem. Medans vi väntar så bara är vi, Mathilda sitter och pratar med kusin Karin som är på besök, Troels läser, Thomas provar fiskelyckan och jag spanar ut över havet. Det är lugnt och fridfullt ombord.

Troels njuter
Troels njuter

Delfinerna kommer, de är många och vi tycker att det är olika sorter. Några av dem är ljusgråa och lite mindre medans några av dem är svarta och större. De vill inte komma helt nära och leka med Anna Lisa, men de visar stolt upp sina konster på avstånd.

Svart delfin
Svart delfin
Simma med Delfiner
Simma med Delfiner
Mathilda svalkar sig
Mathilda svalkar sig

Vi tar oss vidare till en ankarvik där vi äter lunch och Thomas och Karin simmar i land en stund innan vi går tillbaka till Arguineguin. Vi är tillbaka precis innan solen går ner. Några båtar har lämnat ankarplatsen sen vi var här sist och vi letar oss lite längre in, av någon anledning har den Norska Bavarian kommit till att ligga betydligt längre ut 😉

Mamma Troels mys
Mamma Troels mys