Spöklov närmar sig

”Jag har fler kompisar, kanske finns de i en mugg”
soklov-1

Jag har suttit och förberett en så kallad Lappgömma på morgonen, innan alltför många på Anna Lisa är vakna. Nästa vecka är det Höstlov i den svenska skolan och det är absolut något som vår skeppsskola bör följa.

spoklov-2
Vi är fastsatta på fiskespöet

Jag älskar att spela på barns fantasi och se hur deras ögon glittrar. När jag är färdig med mitt lilla projekt slåss jag av tanken att mina barn dock är äldre nu, 9 och 12 år. Kommer de tycka att detta är tramsigt, eller kommer de haka på?
När de vaknar så ser de en ny grön lapp uppsatt i Anna Lisa, de läser och går igång.
Lite frågande i början, vad menar du? ”Ja, vad står det?”
Turordningen på lapparna gör att det är upp ur båten och ner i båten, Anna Lisa sjuder av aktivitet, och barnen samarbetar!

Den var lite klurig att hitta, i kylen, i en låda
Den var lite klurig att hitta, i kylen, i en låda
Sover skönt under Troels kudde
Sover skönt under Troels kudde
Vi är i fockfallet
Vi är i fockfallet

Så sitter där ett brev upphissat i fallet. Hade Troels inte hissat upp det ytterliggare så hade de nog fått ner det, lite lättare. Men han kommer på att de kan använda båtshaken, så de drar ner och Thomas hissar upp. ”Men pappa!!!”

Brevet kommer ner och de läser en inbjudan till Spöklov, och tro mig, det är en överraskningarnas Spöklov som vi går till mötes och de anar ingenting…..Det skall bli så kul!

spoklovs-inbjudan