Umberto utflykt

Båtar kommer och går på ankarplatsen i Palmeira, de flesta stannar två till tre dagar sen är de på väg igen. Vi har legat här i 10 dagar nu och först nu är vi redo för en heldagsutflykt på ön.

Vi har sprungit på Umberto några gånger på den lilla stranden där vi drar upp vår jolle. Umberto är alltid lika glad och hjälper gärna till att lyfta jollen, snacka med barnen och fråga om vi inte vill åka på utflykt. Till slut vill vi det, 10.30 blir vi hämtade och åker iväg i en pick up. Familjen Veber väljer att sitta ute på flaket. Den ljumma vinden fläktar skönt i våra ansikten och håret flyger bakåt när vi skumpar fram på jordvägarna. När Umberto vill berätta något för oss sticker han ut huvudet genom sidofönstret, hans glada ansikte tittar upp mot oss och på mycket bra engelska berättar han om ön.

Glad mamma, glad Troels
Glad mamma, glad Troels
Nöjd pappa, nöjd Mathilda
Nöjd pappa, nöjd Mathilda

Ett av de första stoppen blir vid ett ställe som kallas The Blue eye. När solen står högt på himlen och lyser ner i en grotta med vatten blir det en alldeles speciell blå färg i vattnet. Vi sitter längst fram vid kanten och långt där nere hör och ser vi vattnet. Det finns en tunnel ute från havet som går in till grottan, vill man ta sig in det hållet krävs det dykarutrustning. Vi sitter en lång stund och ser hur solen framkallar det blåa ljuset. Ljuset gör att vi kan se undervattensklipporna, det blir magiskt.

The Blue eye
The Blue eye

sal-utsikt-havet

Vid detta stoppet finns även möjlighet för att bada. På väg ner mot badet så ser vi en stor flock delfiner utanför i havet. Vi kommer aldrig att se oss trötta på dem.

I kristallklart vatten kan man gå i, eller hoppa ifrån klipporna. Såklart vill delar av familjen hoppa från 5 meters klippan. Kan man dyka ner till 5 meters djup för att hämta verktyg så kan man väl hoppa från 5 meters höjd, eller hur Mathilda?

Mathilda i farten, igen
Mathilda i farten, igen

Vi njuter till fullo av det svalkande vattnet och av modet som båda barnen visar. De kliver upp på klipporna, Umberto räknar till tre och så hoppar de! Umberto som har hoppat och dykt här hela sitt liv stilar med sina dyk och applåderna låter inte vänta på  sig.

Troels filosoferar
Troels filosoferar

Dagen bara fortsätter och fortsätter, upplevelserna slutar faktiskt inte förrän sent på kvällen när vi återvänder till Anna Lisa. Mathilda har ju blivit kompis med Mummy som bjudit hem oss på mat. Men mer om det kommer en annan dag.

Middagsbjudning på Sal
Middagsbjudning på Sal
Utsikten från vulkankratern
Utsikten från vulkankratern