Helgdag mitt i veckan

Vi är tillbaka på Carriacou för att hämta upp ankarspelet, trodde jag. Klockan är bara 11.00 när vi kommer in till mekanikern, vi hittar honom på hans vanliga plats i sin container till verkstad. Han tittar på oss och säger att han arbetat hela helgen men inte hunnit med vårat ankarspel. Vi är välkomna tillbaks kl 17.00, han skall bara sätta ihop alla tusen bitar igen.

Så från hopp till förtvivlan inser jag att vi inte ska segla vidare idag.

Helt rätt Troels, ditåt!
Helt rätt Troels, ditåt!

Vi åker iland för att få lite internet, det har kommit ett mail med en länk till barnens medverkan i Lilla Aktuellt.

Efterhand som vi pratar med den trevliga innehavaren av caféet fram kommer det att det imorgon är helgdag, The Independent Day. Det är alltså stängt imorgon sen beror det lite på hur mycket festande det blir om det är stängt 1-2 eller 3 dagar.

Hjälp! Nu kan vi snabbt räkna ut att allt är stängt imorgon, även hos tullen m.fl. och om vi skall klarera ut blir det övertidsersättning imorgon.
Det blir till att skynda på barnen, handla i en hast och köra ut till Anna Lisa. Nu blir planen att klarera ut oavsett om ankarspelet blir färdigt idag, knappast, eller inte.

olle på Carriacou

Thomas åker för att prata med mekanikern igen, han har tyvärr haft annat och göra idag och imorgon är det helgdag, sen får vi se. Vi klarerar ut från landet Grenada och säger hej till St Vincent and the Genadiners. Mailadresser är bytta och vi skall hålla kontakt med vår mekaniker, om och när ankarspelet är klart får vi segla tillbaka hit. Avstånden är inte så långa så det skall nog gå. Imorgon seglar vi mot våra nederländska vänner, om nu inget annat inträffar.