För precis ett år sedan

Paradiset- Tobago
”Det här är mycket bättre än det jag föreställt mig”, säger Troels. Vi kramas, pussas och bara bubblar av glädje. Tänk att vi gjorde det! Vi har seglat tillbaka till Tobago, ön där jag och Thomas firade vårt första nyår tillsammans, för 16 år sedan. Vi har seglat över Atlanten i vår egen båt, med våra egna barn. Alla vill prata, alla vill få summera sin segling först. Ingen kan sluta titta på vår nya omgivning. Här finns så mycket att ta in och ändå är här så lugnt.

“Ett… två… tre…” Vi står på relingen, klara att hoppa i. Vi håller varandra i händerna och precis efter tre når vi vattenytan. Hur många varv runt båten orkar vi simma? Finns det några farliga djur i vattnet? Frågorna är många, tids nog kommer de att besvaras. Så här långt har vi planerat vår resa, vårt mål är uppfyllt. Vi klarade det.