Båt, båt, båt

“När jag vaknade i morse tvivlade jag starkt på vad vi håller på med” sa Thomas till mig när jag kom hem efter jobb. “Men efter lite frukost och en kopp kaffe så kändes det bra igen” fortsätter han under tiden som jag gör en kopp te till mig själv.
Jag känner igen mig.

Vi har varit och tittat på båt igen. Vi körde även denna gången till Danmark, närmare bestämt till Dragör. Betydligt närmare, det tar bara 45 minuter för oss att köra. Vi fick lockat med båda barnen. Hela familjen var överens om att det här kändes mycket bättre. En ren och fin båt som vi tydligt såg att någon brytt sig om. Trevliga ägare som svarade på alla våra frågor. Det betyder mycket när man ska göra en, för oss, stor investering.
Nu blir det kanske inte precis den båten men vi tror att vi vet vad vi letar efter.
Nu går vi efter 
specifika kriterier som en eventuell  ny båt måste uppfylla.

Öresundsbron
  • Båten ska kunna segla på de stora oceanerna för det är vi helt överbevisad om att vi kommer göra igen.
  • Det ska finnas 3 hytter. Så när barnen har kompisar på besök behöver inte det andra barnet flytta ut på soffan i salongen. Eller när barnen inte är med men vi ändå får besök kan våra gäster få en egen hytt.
  • Båten får inte vara allt för bred. Det blir då svårt för oss att få plats i vår hemmahamn, Skanör.
  • Båten får inte sticka mer än 1,80. Skulle båten göra det kan vi inte gå på kanaler och floder genom Europa. Vi kan inte heller segla på alla de ställen i vårt närområde som vi trots allt gör väldigt mycket.
  • Motorn får gärna vara hyfsad ny så vi inte ska börja med ett motorprojekt, igen.
  • Dokumentation för betald moms måste finnas.

Det är inte bara den svenska och danska marknaden vi dagligen (ibland flera gånger) går igenom, utan hela Europa.
“Kanske slutar det med ett mindre äventyr” säger Thomas med glimten i ögat. Jag vet att han har rätt, högst troligt har han det.  

Drömmen om äventyr