Starten på något nytt

Nej nej nej, det här känns inte alls rätt. Det är min första känsla när vi står på bryggan framför en Bavaria 36.a i Alcudia.
Sist vi köpte ny båt, 2010, var det kärlek vid första ögonkastet. Hon var annorlunda, hon var unik, hon var så fin. Jag hade redan seglat över Atlanten i en Allegro så jag kände mig trygg.

Hämtar Anna Lisa 2, i Göteborg

När vi tog över henne fanns det inga saker kvarlämnade ombord. Vi tog våra lådor, flyttade över sakerna i skåpen så att de låg på ungefär samma ställe som vi hade det på Anna Lisa 1. Det tog en timme, så var vi inflyttade och middagen stod på spisen. Jag är nog en vanemänniska.

På väg till Nordön för att masta, 2011

Nu står vi framför en båt i Alcudia som Thomas pekar på och säger att den är vår. En båt som det dessutom finns massor av. Vi har inför detta båtköpet haft andra krav på hur båten ska vara. Framförallt har vi en helt klar tanke om hur mycket pengar vi är beredda på att betala.

Alcudia 2020

Vi går ombord, utvändigt behövs det göras rent, det ska tvättas och allt det rostfria ska poleras. Thomas låser upp och vi går in. Det är rent och fint. I skåpen står servis, glas, kastruller, skålar, bestick mm. I hytterna ligger täcke och kuddar, på toaletten finns handdukar. Här finns verktyg, paraplyer, rengöringsmedel, här finns allt.

Det ser ut som om någon redan bor här. Men det är inte vi som bor ombord.

Nu ska det sägas att sakerna ser nya ut, så det är inte det som är problemet, men det är inte våra saker. Vi tittar runt en stund och jag känner hur tankarna far runt i huvudet. Var ska vi ha våra saker, hur ska vi organisera oss, varför har vi en aircondition anläggning som tar upp hela stuvplatsen under soffan.

“Vi måste gå och äta” säger jag. Jag kommer i tankar om att vi varit uppe sedan 03.45, det är nog lunch som behövs.
Vi sitter ute på ett café som ligger nära hamnen, vi kan fortfarande se båtarna. Solen värmer våra ansikten. Trots att det är lågsäsong så är alla platser utomhus upptagna och tjejen som arbetar får springa mycket. Vi får vår mat och vi får tid att prata. Alla mina tankar börjar strukturera sig.

När vi går tillbaka till båten har vi en plan. Organisera, städa och segla.

En februaridag i Medelhavet